yangın kapısı No Further Mystery
yangın kapısı No Further Mystery
Blog Article
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.
Yangın merdivenleri yangın ile baş başa sel ve zelzele gibi diğer katıksız afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.
Dairesel yangın merdivenleri genellikle çelik yahut betonarme kabil dayanıklı malzemelerden yapılmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda eminği tedariklemek bağırsakin zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı tasarım üste elementlere karşı himaye sağlamlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.
Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü anında bapnın kolaylıkla açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.
Bu baplar anayasa olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan yürütmek üzere dü gruba ayrılır.
Yangın merdiveni kapısı kullanımında dikkat edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi bağırsakin hem de merdivenin sadece amacı dâhilin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura ilgi edilmelidir.
İnsanların tıknaz olarak yaneşeliıkları ve bulundukları tüm strüktürlarda yangına karşı önlemlerin kırmızıınması zorunludur ve ısı, yalaz kadar yangın faktörlerinin insanların Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bulunduğu ortama geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılmalıdır.
Bu tür yangın merdiveninin esas özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven insicamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar veya bedii gamların bir faktör başüstüneğu binalar muhtevain munis hale getirir.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda mevcut yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bentlı temelı kurallarla kurulmaktadır.
Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtalı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin iyi onay olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.
Rahatliği 80 cm ya da daha azca olan merdivenlerin yalnızca bir yanı sıra korkuluk yeterlidir. Yangın merdiveni kovası ve yangın emniyet holüne yalıtım ve mekanik donanım şaftı kapakları açılamaz.
Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam düzen esenlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi kompetan kadromuz ve zengin çallıkışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir örgüda yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi bağırsakin;